Bok Dakbedekking

DIENSTEN

Bij Bok Dakbedekking bent u aan het juiste adres voor alles wat met bitumen dakbedekking te maken heeft. Of het nu gaat om het maken van een nieuw dak met bitumen, dakrenovaties of lekkages. Wij begrijpen als geen ander dat het dak een van de belangrijkste onderdelen van uw woning is en hier vakmannen voor nodig zijn om het ook voor de toekomst waterdicht te laten zijn.

Dakisolatie
Uw woning verduurzamen? Isoleren van uw platte dak kan op verschillende manieren. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.
Dakrenovatie
Toont uw dak tekenen van lekkage of veroudering? Wacht dan niet te lang. In veel gevallen is renovatie prima mogelijk tegen beperkte kosten.
Nieuwe dakbedekking
Bij een ouder dak (>15 jaar) kunnen tekenen van veroudering optreden. Wij bieden vakmanschap, topkwaliteit producten en scherpe tarieven.

Bok dakbedekking: vaste klanten, daar doen we het voor.

“Niets is mooier dan een nieuwe klant via een aanbeveling van een oude klant of een terugkerende klant met een nieuwe aanvraag. Bij Bok Dakbedekking hebben we in de loop der jaren veel vaste klanten opgebouwd waarvoor we al jaren mogen werken.”

Veelgestelde vragen

Lekkages: Waterdruppels of vochtplekken op plafonds en muren zijn vaak indicatoren van lekkages.

Losse of Beschadigde Dakbedekking: Let op dakbedekking die loskomt, scheurt of beschadigd is. Deze problemen kunnen leiden tot lekkages en verminderen de effectiviteit van uw dak.

Slechte Afwatering: Stilstaand water op het dak kan wijzen op slechte afwatering. Dit kan leiden tot structurele schade en vermindert de levensduur van uw dakbedekking.

Verzakking: Merkt u dat delen van je dak lijken te verzakken? Dit kan wijzen op structurele problemen die onmiddellijke aandacht vereisen.

Schimmel- en Schimmelvorming: Voortdurende vochtigheid kan leiden tot schimmel- en schimmelgroei, wat niet alleen schadelijk is voor de gezondheid, maar ook de integriteit van uw dak aantast.

Rot of Vervallen: Controleer regelmatig op tekenen van houtrot, vooral rond dakgoten en ondersteunende structuren. Dit duidt op vochtproblemen die snel moeten worden aangepakt.

Ingezakte Dakgoten: Ingezakte of verstopte dakgoten kunnen leiden tot waterophoping, wat schade aan zowel het dak als de fundering van uw huis kan veroorzaken.

Duurzaamheid: Bitumen dakbedekking staat bekend om zijn duurzaamheid en weerstand tegen extreme weersomstandigheden. Het materiaal is bestand tegen UV-straling, wat de levensduur van je dak verlengt.

Waterdichtheid: Bitumen is waterdicht, waardoor het een ideale keuze is om je dak te beschermen tegen lekkages en waterschade. Het vormt een naadloze laag die effectief water buitenhoudt.

Flexibiliteit: Bitumen is flexibel en past zich aan aan de bewegingen van je gebouw, waardoor het minder gevoelig is voor scheuren en beschadigingen veroorzaakt door temperatuurveranderingen.

Onderhoudsgemak: Bitumen dakbedekking vereist over het algemeen weinig onderhoud. Regelmatige inspecties en kleine reparaties kunnen de levensduur verder verlengen, maar over het algemeen biedt bitumen een kostenefficiënte oplossing.

Snelle Installatie: Bitumen kan snel en efficiënt worden geïnstalleerd, waardoor de installatiekosten vaak lager zijn in vergelijking met andere dakbedekkingsmaterialen. 

Dakreparatie:
Dakreparatie is ideaal voor specifieke problemen zoals lekkages, beschadigde dakbedekking of kapotte dakgoten. Onze ervaren vakmensen reageren snel en doeltreffend om de schade te herstellen en je dak in optimale conditie te brengen. Deze aanpak is kostenefficiënt en zorgt voor een snelle oplossing bij plaatselijke problemen.

Dakrenovatie:
Als je dak echter over de gehele linie verouderd is, meerdere lekkages heeft of als de dakbedekking ernstige slijtage vertoont, kan dakrenovatie de beste optie zijn. Hierbij wordt niet alleen de schade hersteld, maar wordt het volledige dak aangepakt. We vervangen verouderde materialen, versterken de structuur en zorgen voor een duurzame en moderne upgrade. Dakrenovatie biedt een lange termijn oplossing, beschermt tegen toekomstige problemen en verbetert de energie-efficiëntie van je woning.

Regelmatige inspectie en onderhoud van je dak zijn essentieel om de levensduur te verlengen en problemen vroegtijdig te detecteren. Wij adviseren om je dak minimaal twee keer per jaar te laten inspecteren: een keer in het voorjaar en een keer in het najaar.

Ja, 12 jaar garantie. Bij Bok-Dakbedekking streven we naar volledige klanttevredenheid. Meer weten over garantie? Neem contact met ons op voor specifieke garantievoorwaarden op de door ons uitgevoerde dakwerkzaamheden.

Heeft u twijfels over de staat van uw dak of benieuwd bent naar de tarieven of mogelijkheden? Stuur ons een mailtje op info@bok-dakbedekking.nl met uw situatie en indien mogelijk een foto van uw dak. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op om ons advies uit te brengen. 

Heeft u liever een specialist die bij u langs komt? Vul gemakkelijk ons contactformulier in en wij nemen contact op voor een afspraak. 

We proberen onze klanten altijd van het scherpst mogelijke tarief te voorzien. 

Afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van het dak (verdieping, obstakels, de afmeting) en de staat van uw dak, zal een nette offerte opgemaakt worden. 

Overlagen Bitumen: Gemiddeld kost het aanbrengen van nieuwe bitumen over het oude bitumen 55 euro per m2.

Verwijderen oude bitumen en plaatsen nieuwe bitumen inclusief onderlaag en toplaag: Bij het verwijderen van de oude bitumen en plaatsen van nieuwe onderlaag, nieuwe toplaag en nieuwe bitumen gemiddeld 120 euro per m2.

Bovenstaande inclusief isolatie: Indien u het dak ook opnieuw wilt isoleren zit u gemiddeld op 170 euro per m2. 

Let op: dit zijn de gemiddelde prijzen. Soms vallen ze lager of hoger uit omdat het ook afhankelijk is van de situatie per dak. 

Bitumen dakbedekking wordt in de meeste gevallen geplaatst op een basis van hout, beton of over andere bitumen. Voorafgaand aan de plaatsing is het essentieel dat de ondergrond grondig schoon en droog is. De rollen bitumen worden op maat gesneden en zorgvuldig uitgerold over de voorbereide ondergrond. Om de dakbedekking stevig te bevestigen, maken we gebruik van een brander. Door de hitte hecht het bitumen zich aan de ondergrond, waardoor een stevige verbinding ontstaat. Het is van groot belang dat de overlap tussen de verschillende rollen dakbedekking ook wordt verwarmd, om zo een waterdichte afdichting te verzekeren.

Bovendien willen wij benadrukken dat wij te allen tijde werken volgens de veiligheidsnormen voor brandveiligheid, zoals vastgelegd in de NEN 6050 norm. Deze norm garandeert dat onze werkzaamheden op een veilige en verantwoorde manier worden uitgevoerd, waardoor de brandveiligheid van jouw gebouw wordt gewaarborgd.

Witte bitumen dakbedekking

Witte bitumen dakbedekking biedt aanzienlijke voordelen ten opzichte van traditionele zwarte varianten. Door zijn eigenschap om zonlicht te weerkaatsen en minder warmte te absorberen, blijft het dak koeler. Dit resulteert niet alleen in een betere temperatuurregeling binnen het gebouw, maar kan ook leiden tot een merkbare vermindering van het energieverbruik voor koeling.

Een opvallend pluspunt van witte bitumen dakbedekking is de uitstekende geschiktheid voor de installatie van zonnepanelen op het dak. Zonnepanelen presteren optimaler in koelere omstandigheden. Door te kiezen voor witte dakbedekking kan de temperatuur op het dak tot wel 30 graden Celsius lager zijn dan bij traditionele zwarte dakbedekking. Dit vertaalt zich mogelijk naar een aanzienlijke toename van het rendement van zonnepanelen, met soms wel 5-6% op de jaaropbrengst.

bok dakbedekking

Zwarte bitumen dakbedekking

Veel mensen geven nog steeds de voorkeur aan traditioneel zwarte dakbedekking. Dit geeft niet alleen een strakke uitstraling, maar sluit vaak ook goed aan bij de huidige dakbedekking bij reparaties.